Kompanija

Dobrodošli u svijet naše kompanije - pionira koji oblikuje promjene već preko 30 godina na tržištu Crne Gore!

 Od naših skromnih početaka 1992. godine, kontinuirano smo rasli i razvijali se u priznatog lidera u različitim industrijskim granama. Naša strast prema inovacijama, izvrsnosti u pružanju usluga i posvećenost društvenoj odgovornosti nas je vodila kroz putovanje uspjeha i trajnog pozitivnog uticaja na društvo.

Kontinuirani uspjesi u poslovnom svijetu ostvareni su zahvaljujući praćenju svjetskih trendova, savremenom načinu rada, proširenju i unaprijeđenju usluga i djelatnosti.

Kompanija Kalamper je danas prepoznatljiva u oblasti građevine i prodaje nekretnina, turizma i ugostiteljstva kao i prodaje naftnih derivata i predstavlja vodeću kompaniju u oblastima svog djelovanja.

Početak poslovanja se svodio na transport i trgovinu na malo robom široke potrošnje, a kompanija svoju djelatnost proširuje već krajem 2000-e godine kada sa radom započinje građevinsko preduzeće specijalizovano za izvođenje građevinsko-zanatskih radova. Od luksuznih vila, hotela, vjerskih objekata do stambenih kompleksa, naša firma je ponosna na svoj bogat portfolio projekata koji su uspješno realizovani. Poslednjih godina usmjereni smo uglavnom na sopstvene investicije, pa u našoj ponudi možete pronaći nekretnine koje se svojim izgledom, sadržajem I kvalitetom izdvajaju na tržištu.

Sjedište naše kompanije je u Baru, predivnom primorskom gradu čija ljepota nas je inspirisala da svoju djelatnost proširimo I na oblast turizma 2007. godine. Svjedoci činjenice kako sve više ljudi iz različitih krajeva svijeta otkriva ljepote naše regije, shvatili smo da je širenje na turističko tržište korak koji će donijeti brojne prednosti i prilike za rast naše kompanije. Jedna investicija je vodila ka drugoj pa danas sa ponosom ističemo poslovanje luksuznog hotela Kalamper sa 4+ zvjezdice I njegove aneks zgrade, zatim dvije plaže sa plažnim I cocktail barom, cafe-pizzerije kao I Kalamper apartmana. Svi ovi turistički objekti smješteni su na obali Velikog pijeska, bajkovitog turističkog naselja udaljenog svega desetak minuta vožnje od centra Bara.

Pažljivo istražujući potrebe tržišta, 2011. godine kompanija proširuje svoju djelatnost u još jednom segmentu – prodaji naftnih dervata. Prvo je otvorena benzinska pumpa “Kalamper Petrol” u Baru, u sklopu koje je otvoren i moderan Caffe Bar, shop, kao i auto perionica. Nakon Bara, kompanija otvara benzinske stanice i u Ulcinju i Virpazaru i u kratkom roku postaje lider u prodaji naftnih derivata.

Naša posvećenost pružanju usluga najvišeg kvaliteta, personalizovanog pristupa svakom klijentu te pažljivog slušanja njihovih potreba i želja, omogućila nam je izgradnju povjerenja i dugotrajnih odnosa s našim klijentima.

Odrasli smo uz brzu evoluciju tehnologije i ekonomskih promjena, što nam je omogućilo da se prilagodimo zahtjevnom okruženju i nastavimo biti relevantni i konkurentni. Međutim, i dalje snažno njegujemo vrijednosti koje su nas vodile od samog početka – integritet, poštenje i briga za naše klijente, zaposlene i zajednicu u kojoj poslujemo.

Preko 30. godina sa Vama...

Ponosni smo na činjenicu da smo na tržištu prisutni već više od 30 godina za vrijeme kojih smo se kontinuirano razvijali I bilježili stalno unaprijeđenje poslovanja. Kroz dugogodišnje iskustvo i predan rad, stvorili smo ime koje je simbol neprolaznog kvaliteta I pouzdanosti. Vrijeme prolazi, trendovi se mijenjaju, ali naša posvećenost izvrsnosti ostaje nepromijenjena.

Razvoj kompanije iziskuje velika ulaganja, ali i odgovoran pristup zahtjevima tržišta I zato smo mi naše poslovanje usmjerili u pravcu svjetskih trendova u oblastima u kojima djelujemo.

Od prvog dana, naša misija bila je pružiti najbolje proizvode I usluge na tržištu I vjerujemo da kvalitet koji smo pokazali ne zastarijeva, već samo postaje vrijedniji s vremenom. Stoga smo uvijek ulagali u istraživanje, inovacije i edukaciju kako bismo osigurali da naši klijenti dobijaju najbolju vrijednost za svoj novac.

Godinama smo pažljivo slušali potrebe i povratne informacije naših klijenata, koristili njihove sugestije kako bismo unaprijedili naše usluge i prilagodili se promjenama na tržištu. Na taj način, uspjeli smo ostati relevantni i konkurentni u dinamičnom poslovnom okruženju.

Naša želja za rastom nikada nije prestala. Tokom vremena širili smo naše poslovanje na nove tržišne oblasti I naša sposobnost prilagođavanja novim izazovima i prilikama omogućila nam je da se izdignemo iznad konkurencije i ostvarimo brojne uspjehe. Ulagali smo u razvoj novih proizvoda I usluga, tehnologije i ljudskog kapitala kako bismo osigurali kontinuirani rast i napredak.

Povjerenje i podrška naših klijenata, saradnika i zaposlenih nas motivišu da nastavimo napredovati i donositi pozitivne promjene u zajednici i svijetu u kojem poslujemo.

Radujemo se novim prilikama koje će nam omogućiti da nastavimo graditi dugotrajno poslovanje utemeljeno na kvalitetu i inovacijama.

Društveno odgovorno poslovanje

Kompanija Kalamper uspješno posluje na crnogorskom tržištu više od 30 godina, i svoju reputaciju lidera gradi na provjerenim vrijednostima kojima je uvijek doslijedna.

Interesi kompanije su usmjereni na unaprijeđenje opštih društvenih uslova, na promociju pravih vrijednosti kao i na jasno definisanoj svijesti o društvenoj odgovornosti. Odgovornost za napredak lokalne zajednice ugrađena je u temelje korporativne kulture i identitet naše kompanije.

U tom smislu od početka svog poslovanja kompanija izdvaja značajna sredstva za projekte koji imaju za cilj podizanje svijesti javnosti o određenim problemima, kao i poboljšanje kvaliteta života onih kojima je pomoć najpotrebnija.

Naša odgovornost se ogleda u izdvajanju značajnih sredstava za socijalno ugrožene kategorije stanovništva, za učešće u humanitarnim akcijama, za pomoć zdravstvenim ustanovama, pomoć za liječenje pojedincima, kao i u donacijama organizacijama koje se bave pružanjem pomoći ranjivim kategorijama u društvu.

Imajući u vidu važnost koju sport ima u odrastanju i životu generalno, kompanija Kalamper izdvaja značajna sredstva za pomoć sportskim klubovima i podržava organizovanje različitih sportskih takmičenja. Pored toga do sada smo više puta pomogli obrazovnim ustanovama svih nivoa u Crnoj Gori, i kontinuirano obezbjeđujemo stipendije za određen broj studenata vodeći se činjenicom da dobro i kvalitetno obrazovanje treba da bude dostupno svima.

Više puta smo nagrađivani od strane Unije poslodavaca Crne Gore za društveno odgovorno poslovanje, a tokom vremena primili smo brojna priznanja od različitih organizacija, javnih institucija I pojedinaca za doprinos koje dajemo u našem društvu.