Uspješna sezona u hotelu Kalamper

Ovogodišnja sezona bila je za hotel Kalamper sezona uspjeha i zadovoljstva. Odlična predsezona koja je počela već u aprilu bila je uvertira za uspješno ljeto, a ono što je veoma dobro je što se zahvaljujući predivnim septembarskim i oktobarskim danima sezona još uvijek nije završila.

U hotelu je ove godine zabilježen porast broja gostiju iz Poljske, zatim iz Njemačke a gosti iz zemalja regiona Srbije i Bosne i Hercegovine su kao i ranije ostvarili najveći broj noćenja. Tako je hotel Kalamper u ovom periodu zabilježio preko 3.000 gostiju koji su ostvarili više od 14.000 noćenja.

„Jako nas raduje što se trajanje ljetnje sezone produžilo. Ove godine imali smo odličnu predsezonu pa su hotelski kapaciteti bili popunjeni već od 15. aprila. Mali pad je zabilježen sredinom juna, što povezujemo sa lošim vremenskim prilikama ali situacija se brzo popravila pa možemo reći da postoje dani kada nije bilo moguće naći slobodno mjesto u hotelu“, navodi menadžerka hotela Zejnepa Dreković.

Svestrano ulaganje u poboljšanje usluga je filozofija koja se njeguje u Kalamper kompaniji. Tokom cijele godine radili smo na unapređenju svih aspekata iskustva naših gostiju. Od modernizacije izgleda hotela do osnaživanja našeg osoblja sa najnovijim vještinama i tehnikama korisničkog iskustva, naš cilj je da svakom gostu omogućimo najbolje što obala mora ima da ponudi.

“Svake godine imamo nova ulaganja, ipak ovogodišnje renoviranje Lounge Bara na krovu hotela bila je do sada najbolja odluka. Goste smo dočekali u osvježenom ambijentu koji je zaista omogućio nezaboravno iskustvo svim posjetiocima. Pažljivo odabran namještaj, detalji, koncept otvorene kuhinje, pogled na morski beskraj kao i posebna selekcija hrane I pića, učinili su da gosti ponesu samo najbolje uspomene iz našeg hotela”, objašnjava Dreković.   

Edukacija zaposlenih i promocija hotela na brojnim sajmovima neke su od aktivnosti koje će obilježiti naredni period. U toku su I pripreme za doček Nove godine, a atmosfera je tokom praznika  zaista posebna u Kalamper hotelu jer se  užitak i prefinjenost spajaju u svakom detalju.  Nastavljamo da gledamo unaprijed i pravimo planove za budućnost. Naš cilj je da ostanemo destinacija po izboru za sve one koji traže luksuzno iskustvo na obali mora.

Ukoliko još niste pozivamo vas da posjetite naš hotel, gdje ćete pored uživanja u božanstvenom pogledu na more doživjeti osjećaj jedinstvenog mira. Atraktivnu lokaciju na morskoj obali u kombinaciji sa luksuzom i obiljem sadržaja koje  hotel nudi, smatramo savršenim receptom za odmor iz snova.

24.10.2023.